,, ,

Bilgisayar Ekranı Beyaz Oldu Sorunu ve Çözümü

Bilim-Teknoloji 12.03.2024 - 13:44, Güncelleme: 12.03.2024 - 13:44 9078+ kez okundu.
 

Bilgisayar Ekranı Beyaz Oldu Sorunu ve Çözümü

Bilgisayar ekranının beyaz olması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için sürücüleri güncellemek, aygıtları kaldırmak ve BIOS ayarlarını sıfırlamak gibi adımlar atılabilir
Bilgisayar ekranınızın beyaz olması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz: 1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın: Bu, geçici bir yazılım hatasıysa sorunu çözebilir. 2. Harici aygıtları kaldırın: Yazıcı, web kamerası, fare, klavye vb. bağlı tüm ekstra aygıtları çıkarın. Bu aygıtlar, işletim sisteminin çökmesine neden olabilir. 3. Güvenli modda başlatın: Güvenli mod, sürücü ve yazılım sorunlarını gidermek için kullanılabilir. 4. Ekran kartı sürücülerini güncelleyin: Eski veya uyumsuz bir sürücü, ekranınızın beyazlaşmasına neden olabilir. 5. Windows'u güncelleyin: Windows güncellemeleri, sürücüler için yamalar ve hata düzeltmeleri içerir. 6. Son Windows güncellemesini kaldırın: Son güncelleme, ekranınızın beyazlaşmasına neden oluyorsa kaldırabilirsiniz. 7. Ekran kablosunu kontrol edin: Ekran kablosunun gevşek veya hasarlı olması soruna neden olabilir. 8. Ekran kartını test edin: Ekran kartınız arızalı olabilir. 9. Farklı bir monitör deneyin: Monitörünüz arızalı olabilir. 10. BIOS ayarlarını sıfırlayın: BIOS ayarlarındaki hatalar soruna neden olabilir. Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ederse, bilgisayarınızın teknik servisine götürmeniz gerekebilir.
Bilgisayar ekranının beyaz olması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için sürücüleri güncellemek, aygıtları kaldırmak ve BIOS ayarlarını sıfırlamak gibi adımlar atılabilir

Bilgisayar ekranınızın beyaz olması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın:

  • Bu, geçici bir yazılım hatasıysa sorunu çözebilir.

2. Harici aygıtları kaldırın:

  • Yazıcı, web kamerası, fare, klavye vb. bağlı tüm ekstra aygıtları çıkarın. Bu aygıtlar, işletim sisteminin çökmesine neden olabilir.

3. Güvenli modda başlatın:

  • Güvenli mod, sürücü ve yazılım sorunlarını gidermek için kullanılabilir.

4. Ekran kartı sürücülerini güncelleyin:

  • Eski veya uyumsuz bir sürücü, ekranınızın beyazlaşmasına neden olabilir.

5. Windows'u güncelleyin:

  • Windows güncellemeleri, sürücüler için yamalar ve hata düzeltmeleri içerir.

6. Son Windows güncellemesini kaldırın:

  • Son güncelleme, ekranınızın beyazlaşmasına neden oluyorsa kaldırabilirsiniz.

7. Ekran kablosunu kontrol edin:

  • Ekran kablosunun gevşek veya hasarlı olması soruna neden olabilir.

8. Ekran kartını test edin:

  • Ekran kartınız arızalı olabilir.

9. Farklı bir monitör deneyin:

  • Monitörünüz arızalı olabilir.

10. BIOS ayarlarını sıfırlayın:

  • BIOS ayarlarındaki hatalar soruna neden olabilir.

Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ederse, bilgisayarınızın teknik servisine götürmeniz gerekebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.