,, ,

Berna Şen Kimdir?

Kimdir 29.03.2022 - 20:30, Güncelleme: 29.03.2022 - 20:37 25516+ kez okundu.
 

Berna Şen Kimdir?

Türkiye'nin ilk kadın F-16 pilotu Berna Şen kimdir?
Berna Şen 1993 yılında Hava Harp Okulu’nda eğitim görmeye başladı. Burada dört yıl Endüstri Mühendisliği eğitimi gören Şen, 1997 yılında mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Çiğili 2. Ana Jet Üs Komutanlığında iki yıl boyunca pilotaj eğitmi aldı. Buradaki eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra F-5 savaş uçağı eğitimleri aldı. Eğitimlerini tamamlayan Berna Şen 2000 yılında Merziyon 5. Ana Jet Üs komutanlığında ilk görevine başladı. Burada haber hazır F-16 pilotu olarak ilk görevine başlayan Şen, Türkiye’nin ilk kadın F-16 pilotu ve gelecek nesillere örnek teşkil edecek bir başarının sahibi oldu. Emeklilik Berna Şen görev aldığı süre boyunca 2500 uçuş saati doldurmuştur ve 2012 yılında kendi isteği ile Yarbay rütbesiyle emekli olmuştur. Emeklilik sonrası havacılıktan vazgeçmeyen Şen kariyerini sivil havacılık sektöründe devam ettirmiştir. Tekrar Askeri Havacılığa Dönüş FETÖ darbe girişimi sonrası Hava Kuvvetleri komutanlığından davet mektubu almış ve 6 yıl ara vermiş olduğu Askeri Havacılığa geri dönmüştür. Hava Kuvvetleri’nde yeni mezun olan pilot adaylarına uçuş eğitimleri vermiştir. İkinci Emeklilik 2020 yılında tekrar kendi isteğiyle Albay rütbesinde emekli olan Berna Şen sivil havacılık sektörüne dönmüştür.
Türkiye'nin ilk kadın F-16 pilotu Berna Şen kimdir?

Berna Şen 1993 yılında Hava Harp Okulu’nda eğitim görmeye başladı. Burada dört yıl Endüstri Mühendisliği eğitimi gören Şen, 1997 yılında mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Çiğili 2. Ana Jet Üs Komutanlığında iki yıl boyunca pilotaj eğitmi aldı. Buradaki eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra F-5 savaş uçağı eğitimleri aldı. Eğitimlerini tamamlayan Berna Şen 2000 yılında Merziyon 5. Ana Jet Üs komutanlığında ilk görevine başladı. Burada haber hazır F-16 pilotu olarak ilk görevine başlayan Şen, Türkiye’nin ilk kadın F-16 pilotu ve gelecek nesillere örnek teşkil edecek bir başarının sahibi oldu.

Emeklilik

Berna Şen görev aldığı süre boyunca 2500 uçuş saati doldurmuştur ve 2012 yılında kendi isteği ile Yarbay rütbesiyle emekli olmuştur. Emeklilik sonrası havacılıktan vazgeçmeyen Şen kariyerini sivil havacılık sektöründe devam ettirmiştir.

Tekrar Askeri Havacılığa Dönüş

FETÖ darbe girişimi sonrası Hava Kuvvetleri komutanlığından davet mektubu almış ve 6 yıl ara vermiş olduğu Askeri Havacılığa geri dönmüştür. Hava Kuvvetleri’nde yeni mezun olan pilot adaylarına uçuş eğitimleri vermiştir.

İkinci Emeklilik

2020 yılında tekrar kendi isteğiyle Albay rütbesinde emekli olan Berna Şen sivil havacılık sektörüne dönmüştür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.