,, ,

Berk Oktay Kimdir

Kimdir 29.04.2022 - 14:11, Güncelleme: 30.04.2022 - 09:23 14184+ kez okundu.
 

Berk Oktay Kimdir

Kariyer hayatına mankenlik ile başlayan Berk Oktay, günümüzde dizi ve sinema oyunculuğu yapmaktadır.
Pek çok dizide rol alan Oktay, 28 Ekim 1982 tarihi Ankara doğumludur. Öğretmen bir anneye sahip olan oyuncunun babası ise, muhasebe müdürüdür. Eğitim hayatını Ankara’da tamamlayan Berk Oktay Ankara Üniversitesi'nde Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu ancak bölümünden alâkasız bir meslek hayatını benimsedi.   Berk Oktay, 16 yaşındayken modelliğe başladı ve 18 yaşına geldiğinde Ankara'da bulunan bir modellik ajansı ile anlaşarak bu yolda yürümeye devam etti. Sonrasında İstanbul'a gelen Berk Oktay Uğurkan Erez ile birlikte çalıştı ve 2001'de Best Model yarışmasına katılarak "Gelecek Vaat Eden Model" seçildi. 2003 yılı "Best model Of Türkiye" yarışmasına katılan Berk Oktay bu yarışmayı kazandı.2004 yılında Paris'e yerleşerek mankenliğe devam ederken; Milano, Moskova, Dubai ve Tokyo gibi şehirlerde Gucci, Ferre, D&G ve Prada gibi ünlü markalarla çalıştı. Mankenlik kariyerinin zirvesine ulaşan Berk Oktay için, oyunculuk çok da uzak bir ihtimal değildi. 2007 yılında sektörün büyük isimlerinden olan “Türker İnanoğlu” tarafından almış olduğu oyunculuk teklifinin ardından Türvak'tan oyunculuk dersleri almaya başladı ve Erler Film ile sözleşme imzaladı. Bu anlaşma ile önü açılan oyuncu, sonrasında birçok dizide rol aldı ve pek çok karakteri canlandırdı. 2007'de "Tatlı Bela Fadime" adlı diziyle oyunculuk sektörüne ilk adımı atan Berk Oktay ilk dizi çalışmasıyla büyük kitlelere ulaştı. Bunun sonucunda 2008'de Akasya Durağı, 2009-2012 yılları arasında Arka Sokaklar, 2012'de Alev Alev, 2013 yılında Benim Hala Umudum Var, 2015'te ise İlişki Durumu Karışık dizilerinde oynadı ve adını tüm Türkiye'ye duyurdu. 2017 yılı geldiğinde; Fox TV kanalında ekranlara gelen "Savaşçı" dizisi ile Yüzbaşı Kaan Bozok karakterini canlandıran Berk Oktay, kariyerindeki en büyük başarısını bu dizide yakalayarak kariyerinin zirvesine ulaştı ve oyunculuk hayatına hala bu dizi ile devam ediyor.  
Kariyer hayatına mankenlik ile başlayan Berk Oktay, günümüzde dizi ve sinema oyunculuğu yapmaktadır.

Pek çok dizide rol alan Oktay, 28 Ekim 1982 tarihi Ankara doğumludur. Öğretmen bir anneye sahip olan oyuncunun babası ise, muhasebe müdürüdür. Eğitim hayatını Ankara’da tamamlayan Berk Oktay Ankara Üniversitesi'nde Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu ancak bölümünden alâkasız bir meslek hayatını benimsedi.

 

Berk Oktay, 16 yaşındayken modelliğe başladı ve 18 yaşına geldiğinde Ankara'da bulunan bir modellik ajansı ile anlaşarak bu yolda yürümeye devam etti. Sonrasında İstanbul'a gelen Berk Oktay Uğurkan Erez ile birlikte çalıştı ve 2001'de Best Model yarışmasına katılarak "Gelecek Vaat Eden Model" seçildi.

2003 yılı "Best model Of Türkiye" yarışmasına katılan Berk Oktay bu yarışmayı kazandı.2004 yılında Paris'e yerleşerek mankenliğe devam ederken; Milano, Moskova, Dubai ve Tokyo gibi şehirlerde Gucci, Ferre, D&G ve Prada gibi ünlü markalarla çalıştı.

Mankenlik kariyerinin zirvesine ulaşan Berk Oktay için, oyunculuk çok da uzak bir ihtimal değildi.

2007 yılında sektörün büyük isimlerinden olan “Türker İnanoğlu” tarafından almış olduğu oyunculuk teklifinin ardından Türvak'tan oyunculuk dersleri almaya başladı ve Erler Film ile sözleşme imzaladı. Bu anlaşma ile önü açılan oyuncu, sonrasında birçok dizide rol aldı ve pek çok karakteri canlandırdı.

2007'de "Tatlı Bela Fadime" adlı diziyle oyunculuk sektörüne ilk adımı atan Berk Oktay ilk dizi çalışmasıyla büyük kitlelere ulaştı. Bunun sonucunda 2008'de Akasya Durağı, 2009-2012 yılları arasında Arka Sokaklar, 2012'de Alev Alev, 2013 yılında Benim Hala Umudum Var, 2015'te ise İlişki Durumu Karışık dizilerinde oynadı ve adını tüm Türkiye'ye duyurdu.

2017 yılı geldiğinde; Fox TV kanalında ekranlara gelen "Savaşçı" dizisi ile Yüzbaşı Kaan Bozok karakterini canlandıran Berk Oktay, kariyerindeki en büyük başarısını bu dizide yakalayarak kariyerinin zirvesine ulaştı ve oyunculuk hayatına hala bu dizi ile devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.