,, ,

Avrupa Kobi Haftası Etkinlikleri Başladı

Eğitim 30.11.2022 - 13:18, Güncelleme: 30.11.2022 - 13:18 31932+ kez okundu.
 

Avrupa Kobi Haftası Etkinlikleri Başladı

Avrupa Kobi Haftası Etkinlikleri Başladı
“Avrupa KOBİ Haftası” kapsamında Yozgat ’ta da bir dizi bilgilendirici etkinlikler gerçekleştiriliyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Avrupa KOBİ Haftası olarak belirlenen 28 Kasım-04 Aralık 2022 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin düzenlenmesini önemsiyor.  Avrupa KOBİ Haftası, 2009 yılından beri KOBİ’lerin ve Girişimciliğin desteklenmesi ve Gençlerin girişimciliğe özendirilmesi amacıyla kutlanmaktadır. KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü öncülüğünde farklı kurumlardan da katılımcıların desteğiyle hafta boyunca yürütülecek etkinlikler planlandı.  Etkinliklerin ilki Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nde 29 Kasım 2022 Salı günü gerçekleştirildi.  Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ve akademisyenlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında “Bilgiye Dayalı Girişimcilik ve İnovasyon” temalı konulara yer verildi.  Bilgisayar Mühendisliği Bölümün Başkanı Doç. Dr. Mehmet Bakır moderatörlüğünde yürütülen toplantıda öğrencilerden gelen sorular da cevaplandırıldı.  Gençlere girişimciliği tanıtmak, girişimcilik hakkında bilinçlendirmek ve uygulanabilir iş fikirleri oluşturmaları yönünde bilgilendirmek amacıyla toplantıda konuşma yapan KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, Girişimcilik Destek Programlarını tanıtıcı sunum yaptı. Girişimci gençler için var olan fırsatları açıkladı ve başarı örneklerinden de bahsetti. Gençlerin öğrencilik yıllarını verimli geçirmelerini ve daha öğrenciyken bile şirket kurabileceklerini vurguladı. Yapılacak girişimcilik faaliyetlerine bağlı olarak destek miktarları hakkında da bilgiler verdi.  Etkinlikte yaptığı konuşmada Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata , bilgi üreten ve araştırma yapan üniversitelerden bilgiyi uygulamaya geçirebilen, girişimci yönü güçlü olanların daha sürükleyici yanlara sahip olduğunu belirtti. Farklılıklarıyla değer katacakları yeni ve rekabet gücü yüksek ürünlere ulaşmanın, daha öğrenciyken yapacakları proje çalışmalarıyla edinecekleri deneyimlere bağlı oluşunu ortaya koymaya çalışarak, öğrencilerin patent alabilecek işler yapmalarını önerdi. Toplantının düzenlenmesine ve başarılı biçimde yürütülmesine ev sahipliği de yapan Doç. Dr. Mehmet Bakır, sektörel bazda sahaya yönelik üniversite bünyesinde yapılabilecek çalışmaların önemine değindi ve bu etkinliğin faydalı bir buluşma olduğunu ifade ederek, kurum adına konuşmacılara teşekkür etti.  Devam eden günlerde de farklı hedef gruplara yönelik bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi.
Avrupa Kobi Haftası Etkinlikleri Başladı

“Avrupa KOBİ Haftası” kapsamında Yozgat ’ta da bir dizi bilgilendirici etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Avrupa KOBİ Haftası olarak belirlenen 28 Kasım-04 Aralık 2022 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin düzenlenmesini önemsiyor. 

Avrupa KOBİ Haftası, 2009 yılından beri KOBİ’lerin ve Girişimciliğin desteklenmesi ve Gençlerin girişimciliğe özendirilmesi amacıyla kutlanmaktadır.

KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü öncülüğünde farklı kurumlardan da katılımcıların desteğiyle hafta boyunca yürütülecek etkinlikler planlandı. 

Etkinliklerin ilki Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nde 29 Kasım 2022 Salı günü gerçekleştirildi. 

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ve akademisyenlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında “Bilgiye Dayalı Girişimcilik ve İnovasyon” temalı konulara yer verildi. 

Bilgisayar Mühendisliği Bölümün Başkanı Doç. Dr. Mehmet Bakır moderatörlüğünde yürütülen toplantıda öğrencilerden gelen sorular da cevaplandırıldı. 

Gençlere girişimciliği tanıtmak, girişimcilik hakkında bilinçlendirmek ve uygulanabilir iş fikirleri oluşturmaları yönünde bilgilendirmek amacıyla toplantıda konuşma yapan KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, Girişimcilik Destek Programlarını tanıtıcı sunum yaptı. Girişimci gençler için var olan fırsatları açıkladı ve başarı örneklerinden de bahsetti. Gençlerin öğrencilik yıllarını verimli geçirmelerini ve daha öğrenciyken bile şirket kurabileceklerini vurguladı. Yapılacak girişimcilik faaliyetlerine bağlı olarak destek miktarları hakkında da bilgiler verdi. 

Etkinlikte yaptığı konuşmada Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata , bilgi üreten ve araştırma yapan üniversitelerden bilgiyi uygulamaya geçirebilen, girişimci yönü güçlü olanların daha sürükleyici yanlara sahip olduğunu belirtti. Farklılıklarıyla değer katacakları yeni ve rekabet gücü yüksek ürünlere ulaşmanın, daha öğrenciyken yapacakları proje çalışmalarıyla edinecekleri deneyimlere bağlı oluşunu ortaya koymaya çalışarak, öğrencilerin patent alabilecek işler yapmalarını önerdi.

Toplantının düzenlenmesine ve başarılı biçimde yürütülmesine ev sahipliği de yapan Doç. Dr. Mehmet Bakır, sektörel bazda sahaya yönelik üniversite bünyesinde yapılabilecek çalışmaların önemine değindi ve bu etkinliğin faydalı bir buluşma olduğunu ifade ederek, kurum adına konuşmacılara teşekkür etti. 

Devam eden günlerde de farklı hedef gruplara yönelik bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.