,, ,

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

Yaşam 21.05.2022 - 15:09, Güncelleme: 21.05.2022 - 15:09 79374+ kez okundu.
 

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

Azerbaycan'da "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" etkinliği düzenlendi
  Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen etkinlikte, asırlık tariflerle hazırlanmış Türk mutfağının sevilen lezzetleri tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yurt içinde ve yurt dışında eş zamanlı olarak kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Bakü Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, KKTC Bakü Temsilcisi Mustafa Kemal Beyazbayram, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Paşayeva, sanat ve kültür camiasından seçkin isimler katıldı. Büyükelçi Bağcı, etiklikte yaptığı konuşmada, Türk mutfak kültürünün, tarihi zenginlik itibarıyla kendi kültürünü ve coğrafyanın sunduklarını belirli bir düzen, harmoni ve estetik içerisinde ortaya koyan özgün bir kültür olduğunu söyledi. Bağcı, "Türk mutfak kültürü dünyada en ön plana çıkmış mutfaklardan bir tanesidir. Saraylara kadar girmiş bir mutfaktır. Türk milleti en zor, en yokluk zamanlarında bile lezzet üretebilmiştir. Az olanın bir araya getirilerek çok kişinin doyurulduğu lezzetler üretilmiştir." diyerek tarhana çorbası ve aşure tatlısını örnek gösterdi. Türk dünyası mutfağındaki benzerlik ve farklılıklardan bahseden Bağcı, "Bunlar bizim zenginliklerimizdir. Zenginliklerimizi korumak ve yaşatmak adına gerçekleştirilen bu program son derece değerli ve önemlidir. Aksi takdirde vahşi kapitalizm ve modern kültür her şeyi un ufak ettiği gibi kültürel unsurlarımızı, mutfak kültürümüzü de yok etmektedir. Türk mutfağı fast food kültürüne karşı ayakta kalma çabası içerisinde ve direnmektedir. Buna da sahip çıkacak olanlar bizleriz." ifadelerini kullandı. Etkinlikte konuklara vişneli yaprak sarma, zeytinyağlı enginar, balık pilaki, hünkar beğendi ve kaymaklı ayva tatlısından oluşan İstanbul menüsü ikram edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının da tanıtıldığı etkinlikte, konuklara aşçılarca yemeklerin nasıl hazırlandığına yönelik sunum da yapıldı.
Azerbaycan'da "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" etkinliği düzenlendi

 

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen etkinlikte, asırlık tariflerle hazırlanmış Türk mutfağının sevilen lezzetleri tanıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yurt içinde ve yurt dışında eş zamanlı olarak kutlanan " Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Bakü Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, KKTC Bakü Temsilcisi Mustafa Kemal Beyazbayram, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Paşayeva, sanat ve kültür camiasından seçkin isimler katıldı.

Büyükelçi Bağcı, etiklikte yaptığı konuşmada, Türk mutfak kültürünün, tarihi zenginlik itibarıyla kendi kültürünü ve coğrafyanın sunduklarını belirli bir düzen, harmoni ve estetik içerisinde ortaya koyan özgün bir kültür olduğunu söyledi.

Bağcı, "Türk mutfak kültürü dünyada en ön plana çıkmış mutfaklardan bir tanesidir. Saraylara kadar girmiş bir mutfaktır. Türk milleti en zor, en yokluk zamanlarında bile lezzet üretebilmiştir. Az olanın bir araya getirilerek çok kişinin doyurulduğu lezzetler üretilmiştir." diyerek tarhana çorbası ve aşure tatlısını örnek gösterdi.

Türk dünyası mutfağındaki benzerlik ve farklılıklardan bahseden Bağcı, "Bunlar bizim zenginliklerimizdir. Zenginliklerimizi korumak ve yaşatmak adına gerçekleştirilen bu program son derece değerli ve önemlidir. Aksi takdirde vahşi kapitalizm ve modern kültür her şeyi un ufak ettiği gibi kültürel unsurlarımızı, mutfak kültürümüzü de yok etmektedir. Türk mutfağı fast food kültürüne karşı ayakta kalma çabası içerisinde ve direnmektedir. Buna da sahip çıkacak olanlar bizleriz." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte konuklara vişneli yaprak sarma, zeytinyağlı enginar, balık pilaki, hünkar beğendi ve kaymaklı ayva tatlısından oluşan İstanbul menüsü ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının da tanıtıldığı etkinlikte, konuklara aşçılarca yemeklerin nasıl hazırlandığına yönelik sunum da yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.