,, ,

Arsen Yarman Yeni Kitabını Tanıttı...

Kitap 08.11.2022 - 12:35, Güncelleme: 08.11.2022 - 12:41 20385+ kez okundu.
 

Arsen Yarman Yeni Kitabını Tanıttı...

Arsen Yarman Yeni Kitabını Tanıttı...
Şehir ve kurum tarihi çalışmalarıyla tanınan Arsen Yarman ’ın Osmanlı dönemi mücevherciliği ve Ermeni kuyumcuların katkıları hakkındaki yeni kitabı ‘Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular’ın önceki gün Beyoğlu Yapı Kredi Kültür Sanat’ta tanıtım ve imza günü gerçekleşti. Mücevher İhracatçıları Birliği’nin katkıda bulunduğu kitabın tanıtım davetine sanat ve cemiyet dünyasından da isimler katıldı.   Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Arsen Yarman’ın hazırladığı Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular kitabı, hem kapsadığı uzun zaman süreci (14.-20. yüzyıl) hem de kullandığı arşiv ve kaynakların zenginliği sayesinde tozun toprağın içinden çıkan elmas ve altın gibi değerli cevherlerin sarraf ve kuyumcuların elinden geçerek Osmanlı sarayına, zenginlerin köşklerine kadar takip ettiği uzun yolu aydınlatıyor.   Osmanlı mücevhercilik-kuyumculuğunu tarihi bir bütünlükte ele alan kitap, Osmanlı arşiv belgeleriyle görsel malzemeleri bu çerçeve içinde bütünleştiriyor. Bu sayede Osmanlı’nın kendine özgü mücevhercilik-kuyumculuk üslubunun şekillenmesinde Ermenilerin oynadıkları önemli rolü arşiv belgeleri aracılığıyla takip edebilmeyi mümkün kılan çalışma, kuyumculuk zanaatının icra edilme koşullarını ayrıntılarıyla ele alıyor.   Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ’ın eşi Öznur Yakın ’la katıldığı tanıtım etkinliğinde sanat ve cemiyet dünyasından Rafi Portakal Maya Bitargil Sevan Bıçakçı Aylin Gözen Murad Köşker ve Anta Toros gibi isimler de vardı.
Arsen Yarman Yeni Kitabını Tanıttı...
Şehir ve kurum tarihi çalışmalarıyla tanınan Arsen Yarman ’ın Osmanlı dönemi mücevherciliği ve Ermeni kuyumcuların katkıları hakkındaki yeni kitabı ‘Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular’ın önceki gün Beyoğlu Yapı Kredi Kültür Sanat’ta tanıtım ve imza günü gerçekleşti. Mücevher İhracatçıları Birliği’nin katkıda bulunduğu kitabın tanıtım davetine sanat ve cemiyet dünyasından da isimler katıldı.
 
Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Arsen Yarman’ın hazırladığı Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular kitabı, hem kapsadığı uzun zaman süreci (14.-20. yüzyıl) hem de kullandığı arşiv ve kaynakların zenginliği sayesinde tozun toprağın içinden çıkan elmas ve altın gibi değerli cevherlerin sarraf ve kuyumcuların elinden geçerek Osmanlı sarayına, zenginlerin köşklerine kadar takip ettiği uzun yolu aydınlatıyor.
 
Osmanlı mücevhercilik-kuyumculuğunu tarihi bir bütünlükte ele alan kitap, Osmanlı arşiv belgeleriyle görsel malzemeleri bu çerçeve içinde bütünleştiriyor. Bu sayede Osmanlı’nın kendine özgü mücevhercilik-kuyumculuk üslubunun şekillenmesinde Ermenilerin oynadıkları önemli rolü arşiv belgeleri aracılığıyla takip edebilmeyi mümkün kılan çalışma, kuyumculuk zanaatının icra edilme koşullarını ayrıntılarıyla ele alıyor.
 
Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ’ın eşi Öznur Yakın ’la katıldığı tanıtım etkinliğinde sanat ve cemiyet dünyasından Rafi Portakal Maya Bitargil Sevan Bıçakçı Aylin Gözen Murad Köşker ve Anta Toros gibi isimler de vardı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.