,, ,

Ankara’nın Antik Mekanları / Julien Sütunu

Genel Kültür 12.05.2022 - 16:01, Güncelleme: 12.05.2022 - 16:01 8332+ kez okundu.
 

Ankara’nın Antik Mekanları / Julien Sütunu

Ankara’nın Antik Mekanları / Julien Sütunu
Ulus, Hükümet Meydanı’nda bulunmaktadır. Hristiyanlıktan Paganizme geçen Roma İmparatoru Julianus Apostata’nın Ankara’ya gelişi anısına M.S. 362 yılında yapılmıştır. Bir kaide üzerinde 15 tambur ve bir silindirik taşın üzerine yerleştirilmesi ile yapılmıştır. Yüksekliği 14,5 metredir. Sütun önceden Ulus İş Bankası ile Gümrük Müsteşarlığı arasında bulunan İğneci Belkıs Mescidi (Bu mescit günümüze ulaşamamıştır.) önünde yer almaktaydı. 1934 yılında kayması sonucu şuan bulunduğu yere taşınmıştır. Burada yapılan bir kazı çalışmasında zafer tanrıçası (NIKE) figürlü bir başlık bulunmuştur. Maalesef ülkemizden götürülen bu tarihi eser Roma Tapınağı’nda sergilenmektedir.
Ankara’nın Antik Mekanları / Julien Sütunu

Ulus, Hükümet Meydanı’nda bulunmaktadır. Hristiyanlıktan Paganizme geçen Roma İmparatoru Julianus Apostata’nın Ankara’ya gelişi anısına M.S. 362 yılında yapılmıştır.

Bir kaide üzerinde 15 tambur ve bir silindirik taşın üzerine yerleştirilmesi ile yapılmıştır. Yüksekliği 14,5 metredir.

Sütun önceden Ulus İş Bankası ile Gümrük Müsteşarlığı arasında bulunan İğneci Belkıs Mescidi (Bu mescit günümüze ulaşamamıştır.) önünde yer almaktaydı. 1934 yılında kayması sonucu şuan bulunduğu yere taşınmıştır.

Burada yapılan bir kazı çalışmasında zafer tanrıçası (NIKE) figürlü bir başlık bulunmuştur. Maalesef ülkemizden götürülen bu tarihi eser Roma Tapınağı’nda sergilenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.