,, ,

Ankara’nın Antik Mekanları / Gordion Müzesi

Genel Kültür 12.05.2022 - 16:27, Güncelleme: 12.05.2022 - 16:27 9719+ kez okundu.
 

Ankara’nın Antik Mekanları / Gordion Müzesi

Ankara’nın Antik Mekanları / Gordion Müzesi
1963 yılında Ankara'nın Polatlı ilçesi, Gordion Antik Kenti'nin yakınındaki Yassıhöyük’ün yan tarafında kurulmuştur. Müzede birçok tarihi eser bulunmaktadır. Giriş salonunda Eski-Geç Tunç, Erken Demir ve Erken-Geç Frig çağlarına ait tarihi eserler bulunmaktadır. Ayrıca müzenin içerisindeki salonlarda Geç Frig, Lifya, Helenistik Dönem, Roma Dönemi ve Hattiler’e ait birçok kap, çanak, çömlek, mimari elemanlar, Kibele kabartmaları, Hatti mezarları ve Frig yazıtları bulunmaktadır.
Ankara’nın Antik Mekanları / Gordion Müzesi

1963 yılında Ankara'nın Polatlı ilçesi, Gordion Antik Kenti'nin yakınındaki Yassıhöyük’ün yan tarafında kurulmuştur. Müzede birçok tarihi eser bulunmaktadır.

Giriş salonunda Eski-Geç Tunç, Erken Demir ve Erken-Geç Frig çağlarına ait tarihi eserler bulunmaktadır. Ayrıca müzenin içerisindeki salonlarda Geç Frig, Lifya, Helenistik Dönem, Roma Dönemi ve Hattiler’e ait birçok kap, çanak, çömlek, mimari elemanlar, Kibele kabartmaları, Hatti mezarları ve Frig yazıtları bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.