,, ,

Ankara’nın Antik Mekanları / Balgat Roma Mezarı

Genel Kültür 12.05.2022 - 16:32, Güncelleme: 12.05.2022 - 16:32 9662+ kez okundu.
 

Ankara’nın Antik Mekanları / Balgat Roma Mezarı

Ankara’nın Antik Mekanları / Balgat Roma Mezarı
M.Ö. 50 ila M.S. 50 yılları arasında yapıldığı tahmin edilmektedir. Balgat Roma Mezarı iki odadan oluşan bir aile mezarıdır. 1998 yılında Ankara Balgat’ta yapılan bir inşaat sırasında bulunmuş ve çalışmalara başlanmıştır. Bu çalışmalar sırasında ziynet eşyaları, takılar, gözyaşı şişeleri, kandil, kap, tabak ve kaseler bulunmuştur. Mezarın hasar almamış halde kalan temel blokları Roma Hamamı’na taşınmış ve yeniden inşa edilmiştir.
Ankara’nın Antik Mekanları / Balgat Roma Mezarı

M.Ö. 50 ila M.S. 50 yılları arasında yapıldığı tahmin edilmektedir. Balgat Roma Mezarı iki odadan oluşan bir aile mezarıdır.

1998 yılında Ankara Balgat’ta yapılan bir inşaat sırasında bulunmuş ve çalışmalara başlanmıştır. Bu çalışmalar sırasında ziynet eşyaları, takılar, gözyaşı şişeleri, kandil, kap, tabak ve kaseler bulunmuştur.

Mezarın hasar almamış halde kalan temel blokları Roma Hamamı’na taşınmış ve yeniden inşa edilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.