OneDrive Kullanım Rehberi

OneDrive , Microsoft tarafından sunulan bulut depolama hizmetidir. Bu rehberde, OneDrive 'ı nasıl kullanabileceğinizi ve dosyalarınıza her yerden nasıl erişebileceğinizi öğreneceksiniz.

Başlamak için:

Bir Microsoft hesabı oluşturun: OneDrive 'ı kullanmak için bir Microsoft hesabına ihtiyacınız olacak. Bir Microsoft hesabınız yoksa, https://account.microsoft.com/account adresinden ücretsiz bir hesap oluşturabilirsiniz. OneDrive uygulamasını indirin: OneDrive uygulamasını bilgisayarınıza, tabletinize veya telefonunuza indirebilirsiniz. Bu, dosyalarınızı senkronize etmenizi ve çevrimdışı erişmenizi kolaylaştırır. OneDrive'a giriş yapın: Microsoft hesabınızla OneDrive'a giriş yapın.

Dosyaları OneDrive'a yüklemek için:

OneDrive web sitesine gidin veya bilgisayarınızdaki OneDrive klasörünü açın. Yüklemek istediğiniz dosyaları seçin. Yükle'ye tıklayın.

Dosyalarınız OneDrive'a yüklenecek ve tüm cihazlarınızda senkronize edilecektir.

OneDrive'dan dosyalara erişmek için:

Bilgisayarınızda: OneDrive klasörünü açın ve erişmek istediğiniz dosyaya çift tıklayın. Web sitesinde: OneDrive web sitesine gidin ve erişmek istediğiniz dosyaya tıklayın. Mobil cihazınızda: OneDrive uygulamasını açın ve erişmek istediğiniz dosyaya dokunun.

OneDrive'ı kullanarak şunları yapabilirsiniz:

Dosyalarınızı her yerden erişin: Dosyalarınız internet bağlantınız olan herhangi bir cihazda kullanılabilir. Dosyaları paylaşın: Dosyalarınızı başkalarıyla kolayca paylaşabilir ve onlarla birlikte çalışabilirsiniz. Dosyaları geri yükleyin: Dosyalarınızı yanlışlıkla silerseniz, OneDrive'dan geri yükleyebilirsiniz. Dosyaları çevrimdışı erişin: Dosyaları cihazınıza indirebilir ve internet bağlantınız olmasa bile erişebilirsiniz. Depolama alanınızı genişletin: Ücretsiz olarak 5 GB depolama alanı alırsınız. Daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, satın alabilirsiniz.