Milli Yol Partisi Siyasi İşler Başkanı Murat Sancak: Ambalaj siyaseti !

İnsanı aldatmaya yönelik ,hakikatleri gizlemek ve üzerini örtmek için yapılan manipülatif politik ters algı mühendislik çalışmalarıdır. Gerçekleri ters-yüz ederek, yalan-yanlış bilgileri kontrolünde olan görsel,yazılı ve sosyal medya marifetiyle , insanların beyinlerine enjekte etmek suretiyle,akıl ve dimağ melekesinin perdelenmesi ve özgür düşünce yetisinin felç edilmesidir.

Olgular hilafına yapılan ters algılarla,hayatın gerçek şartlarından koparılıp, sanal bir alemde yaşamaya mahkum edilen toplumlar;hür ve sağlıklı düşünemediği için,çoğu zaman doğru tercih ,teşhis ve tespitlerde bulunamaz,aidiyet duyduğu tarafı eleştiremez ve sorguluyamazlar. Dolaysıyla,hakikatların doğal iz ve yansımalarını bertaraf ederek,toplumda sağlıklı bir kanaat oluşmasına engel olmak ;

haksız bir politik fayda ve toplumsal destek sağlasa da,bu durum; insan fıtratına,ülkenin birliğine,geleceğine ve gelişimine adeta vurulmuş bir darbe gibidir. Toplumu ters algılarla kutuplaştıran ve ötekileştiren siyasi aktör ve bunlara teşne olanların, kirli-yalan politik bir yolu tercih etmeleri,mukadder olan ibretlk kötü akibetlerini asla değiştirmez ve çarpık çaba ve çırpınışları da zaten beyhudedir.

Çünkü, içinde doğru ve reel olguları gizleyen, o süslü ve yaldızlı ambalaj açılinca, hakiki acı tablo her açıdan net biçimde ortaya çıkar.. "Güneş balçıkla sıvanmaz !." "Hakikatların ortaya çıkmak gibi bir özelliği de vardır." Hakikat ışığı; aklın ve özgür düşüncenin önündeki tüm sis perdelerini kaldırır. O zaman da ,aldatıldığını idrak eden Vatandaş ; sınırsız yetkili ama sorumsuzluk zırhına bürünmüş siyasilerden,bunun hesabını günü geldiğinde mutlaka sorar..! Dolayısıyla ; stratejik ve hassas konular dışında ,her alanda doğru bilgiye ulaşmanın önü mutlaka açılmalı ve yönetimde şeffaflık esas olmalıdır.

Aldanmamak için; Cezbedici politik söylem ve tavırların ambalajından ziyade , özüne,muhtevasına ve hakikatine odaklanmalıdır. Siyasi aktör ve figürlerin sadece söz, nutuk ve vaadlerine değil,aynı zamanda icraatları,yaşam biçimi,davranışları,karakteri, tutarlılık,inandırıcılık ve güvenebilirlik gibi özellikler ile hayatın gerçekliklerini yansıtan reel değer ve yaşam endekslerine de bakılmalıdır..

İnsan ve toplum; hakikatlar ve doğru bilgiler ışığında, daha sağlıklı tercihlerde bulunabilir,isabetli kararlar verebilir ve birlikte yaşama,yükselme,gelişme ve güzel bir gelecek inşaa etme iradesini yansıtabilir. Saygılarımla...