Kayseri'de 3 bin yıllık Asurlu tüccar mahallesi yeniden inşa ediliyor

Kayseri 'de Kültepe Kaniş/ Karum Höyüğü 'nde devam eden, Asurlu tüccarların ve yerel halkın kullandığı evlerin o dönemin teknik ve malzemeleriyle yeniden inşa edildiği 14 evden oluşan " Asurlu Tüccarlar Mahallesi Projesi"nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç , Anadolu'daki en eski yazılı belgelerin gün yüzüne çıkarıldığı Kültepe Kaniş/Karum kazı bölgesinde 14 evi kapsayan projeyle ilgili çalışmaları inceledi.

Büyükkılıç höyüğün, kazı yapılan, ziyaret edilen, mahalle oluşturulan alanlar ve müze boyutuyla 4 fonksiyona sahip olduğunu ifade etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu , geçen yıl başladıkları "Asurlu Tüccarlar Mahallesi Projesi"ni bu sene tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Kulakoğlu, "Burada yaşamış tüccarların bir mahallesi canlandırılıyor. 3 bin 450 metrekarelik alanda 14 ev canlandırılıyor. 14 evin bütün yapısı tamamlanmak üzere. 5 evin sahibini biliyoruz. 5 evin tam canlandırmasını yapacağız, sonra diğer evlere de fonksiyon katacağız." ifadelerini kullandı.