Şırnak'ta 3 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı , Şırnak 'ın Güçlükonak ilçesi Gabar Dağı bölgesinde düzenlenen operasyonda, 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 Operasyonu kapsamında, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Güçlükonak ilçesi Gabar Dağı bölgesinde operasyon başlatıldı.

J-SİHA, PİHA ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının da destek verdiği, jandarma özel harekat ve komando timleri ile güvenlik korucularının katılımıyla yapılan istihbarata dayalı nokta operasyonda, silahlı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Açıklamada, "Terörle mücadele operasyonlarına bölge halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir." denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biraz geç oldu ama güç olmadı. Jandarma ve emniyet istihbarat; İHA, ATAK ve yakın hava desteğiyle yapılan operasyonda, jandarmamızın çatışma anındaki kahramanlığıyla Şırnak Gabar'da 3 terörist daha sarı torbada. Az kaldı." ifadelerini kullandı.