Gerçekliği sorgulatan bir hikâye: “Ait Olmadığım Dünya”

Başarılı yönetmen ve senarist Emir Mavitan, ilk romanı Ait Olmadığım Dünya ile hep kitap etiketiyle okurlarıyla buluşuyor. Unutulmaz bir film karesi gibi akıllara kazınacak hikâyesiyle, Ait Olmadığım Dünya, 7 Aralık tarihinden itibaren hep kitap logosuyla raflarda yerini alacak.

 

 

06.12.2022, İstanbul

 

Ülkemizde başarılı reklamlarıyla bilinen, kısa filmleriyle uluslararası festivallerden “En iyi film” ödülleriyle dönen, Göçebe adlı uzun metraj filmiyle adından söz ettiren yönetmen ve senarist Emir Mavitan’ın ilk romanı Ait Olmadığın Dünya, 7 Aralık tarihinde hep kitap logosuyla raflarda yer almaya hazırlanıyor.

 

Bir pansiyon odası. Dağınık kıyafetler, kirli çarşaflar. Polisler, çekilmiş şeritler. İçi su dolu bir küvet. Bir kadın kolu. Ve sevdiği adamın sudan şişmiş suratı...

 

Toplumsal dayatmalarla kendi özgürlüğü arasında sıkışıp kalmış, otuzlu yaşlarının sonlarındaki Melis’in hayatı, o pansiyon odasına girmesiyle değişiyor. Şehir hayatının ve geçmişinin keşmekeşinden kaçmışken kendini beklenmedik olayların içinde buluyor. Olaylar katman katman belleğine açılıyor, bilinçaltının saklı köşeleri tek tek aydınlanıyor. Bir yandan cinayetin geride bıraktıklarıyla mücadele ederken bir yandan kendi belleğiyle savaşarak geçmişini yeniden inşa etmek için çocukluk travmalarıyla yüzleşiyor. Ve ortaya okurların zihnine unutulmaz bir film karesi gibi kazınacak bir hikâye çıkıyor.

 

Olağanüstü kurgusuyla Ait Olmadığın Dünya, 7 Aralık tarihinden itibaren raflarda olacak.