,, ,

A. Erol Göksu’nun “Görüştüğüm Ünlüler” Kitabında Cem karaca’dan Orhan Gencebay’a Çok sayıda tanınmış isim yer alıyor

Kitap 22.08.2022 - 11:05, Güncelleme: 22.08.2022 - 11:05 24714+ kez okundu.
 

A. Erol Göksu’nun “Görüştüğüm Ünlüler” Kitabında Cem karaca’dan Orhan Gencebay’a Çok sayıda tanınmış isim yer alıyor

Bu yıl yayımlanan 15’inci kitabıyla sanatsal üretime olan inancını bir kez daha gösteren Abdullah Erol Göksu, müzikten yazın dünyasına kadar pek çok alandan tanıdığı meşhur isimlere de “Görüştüğüm Ünlüler” kitabında zaman zaman eleştirel olarak yer veriyor.
Almanya’da yaşadığı yılların da etkisiyle sanat yapıtlarında insan psikolojisine ağırlık veren Abdullah Erol Göksu şiirden romana, hikâyeden anıya farklı türlerde edebî eserlerle okurlarının karşısına çıkıyor. Yazar Göksu’nun, hazırlık aşamasındaki otobiyografi eserinden ayrılarak kitaplaştırılan “Görüştüğüm Ünlüler” ise kronolojik bir sırayla verilen anılardan oluşuyor. Kendisine ait besteleri de bulunan ve müzik dünyasıyla uzun yıllardır yakın ilişki içerisinde olan A. Erol Göksu, “Görüştüğüm Ünlüler” kitabında; Cem Karaca, Adnan Şenses, Orhan Gencebay, Yunus Bülbül, Suat Sayın, Yusuf Nalkesen, Azer Bülbül, Yüksel Özkasap, Ömür Göksel, Adnan Varveren, Özer Şenay ve Selami Şahin gibi müzisyen ve bestecilerle yaşadıklarını anlatıyor. A. Erol Göksu, Almanya’nın başkentindeki bir gazetede çalıştığı dönem hikâye yazma serüvenine hız verirken; yazın dünyasının başarılı isimleri de yaşamına dokunuyor. İlerleyen dönemlerde yazdığı eserlerle ve yaptığı kitap çevirileriyle adından söz ettiren Göksu’nun; Fakir Baykurt, Gökhan Evliyaoğlu, Erdoğan Olcayto, Nuh Albayrak ve Ülkü Tamer gibi basın dünyasından çok sayıda isimle sohbetleri de “Görüştüğüm Ünlüler”de bir araya geliyor. Ünlü İsimlerin Olumsuz Yönlerine de Yer Veriliyor Yazar Göksu “Görüştüğüm Ünlüler” kitabında, karşılaştığı ve görüştüğü isimlere sadece duygusal bir bakışla ve iyi yönleriyle bakmazken, bu ünlülerden kendisine yansıyan olumsuz yönlere de değiniyor. “Görüştüğüm Ünlüler”de Selami Şahin’den Adnan Şenses’e, Erdoğan Olcayto’dan Ülkü Tamer’e sanat dünyasının öne çıkan isimleri açıkça eleştiriliyor. 1977 yılında yayımlanan ilk kitabından bu yana 15 kitaba imza atan A. Erol Göksu; senaryoları, fotoromanları, besteleri ve kitap çevirileriyle de pek çok alana dokunuyor. Eserlerinde sevgiyi, kültürü ve hayatın gerçeklerini dokuyan Göksu, sanatın sınırsızlığından yararlanmayı sürdürüyor.
Bu yıl yayımlanan 15’inci kitabıyla sanatsal üretime olan inancını bir kez daha gösteren Abdullah Erol Göksu, müzikten yazın dünyasına kadar pek çok alandan tanıdığı meşhur isimlere de “Görüştüğüm Ünlüler” kitabında zaman zaman eleştirel olarak yer veriyor.

Almanya’da yaşadığı yılların da etkisiyle sanat yapıtlarında insan psikolojisine ağırlık veren Abdullah Erol Göksu şiirden romana, hikâyeden anıya farklı türlerde edebî eserlerle okurlarının karşısına çıkıyor. Yazar Göksu’nun, hazırlık aşamasındaki otobiyografi eserinden ayrılarak kitaplaştırılan “Görüştüğüm Ünlüler” ise kronolojik bir sırayla verilen anılardan oluşuyor.

Kendisine ait besteleri de bulunan ve müzik dünyasıyla uzun yıllardır yakın ilişki içerisinde olan A. Erol Göksu, “Görüştüğüm Ünlüler” kitabında; Cem Karaca, Adnan Şenses, Orhan Gencebay, Yunus Bülbül, Suat Sayın, Yusuf Nalkesen, Azer Bülbül, Yüksel Özkasap, Ömür Göksel, Adnan Varveren, Özer Şenay ve Selami Şahin gibi müzisyen ve bestecilerle yaşadıklarını anlatıyor.

A. Erol Göksu, Almanya’nın başkentindeki bir gazetede çalıştığı dönem hikâye yazma serüvenine hız verirken; yazın dünyasının başarılı isimleri de yaşamına dokunuyor. İlerleyen dönemlerde yazdığı eserlerle ve yaptığı kitap çevirileriyle adından söz ettiren Göksu’nun; Fakir Baykurt, Gökhan Evliyaoğlu, Erdoğan Olcayto, Nuh Albayrak ve Ülkü Tamer gibi basın dünyasından çok sayıda isimle sohbetleri de “Görüştüğüm Ünlüler”de bir araya geliyor.

Ünlü İsimlerin Olumsuz Yönlerine de Yer Veriliyor

Yazar Göksu “Görüştüğüm Ünlüler” kitabında, karşılaştığı ve görüştüğü isimlere sadece duygusal bir bakışla ve iyi yönleriyle bakmazken, bu ünlülerden kendisine yansıyan olumsuz yönlere de değiniyor. “Görüştüğüm Ünlüler”de Selami Şahin’den Adnan Şenses’e, Erdoğan Olcayto’dan Ülkü Tamer’e sanat dünyasının öne çıkan isimleri açıkça eleştiriliyor.

1977 yılında yayımlanan ilk kitabından bu yana 15 kitaba imza atan A. Erol Göksu; senaryoları, fotoromanları, besteleri ve kitap çevirileriyle de pek çok alana dokunuyor. Eserlerinde sevgiyi, kültürü ve hayatın gerçeklerini dokuyan Göksu, sanatın sınırsızlığından yararlanmayı sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.