,, ,

1800 rakıma ağlayan gelin yolculuğu

Seyahat 27.04.2022 - 10:55, Güncelleme: 27.04.2022 - 10:55 34850+ kez okundu.
 

1800 rakıma ağlayan gelin yolculuğu

Muş'un yüksek kesimlerinde yetişen ve "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleler, doğaseverlerin ilgisini çekiyor.
Kentte 1800 rakımdaki Çizmeburun Vadisi nde açan ters laleler, doğayı renklendirdi. Baharda doğayı süsleyen laleleri görmek için bir kilometrelik patika yolu aşarak bölgeye ulaşan doğaseverler, ters lale yi kayıt altına aldı. Doğaseverler, yaklaşık 3 hafta ömrü olan ters lalelerin koparılmaması istedi. Doğaseverlerden Ceylan Güngör, gazetecilere, yaklaşık 20 günlük ömrü olan ters laleleri görmek için geldiklerini belirterek, "Bu yorgunluğa değdi çünkü çok güzel bir görüntü. Çok güzel fotoğraflar aldık" dedi. Hasret Erim de Muş Ovası ile bütünleşen ters lalelerin kartpostallık görüntüler oluşturduğunu dile getirdi.
Muş'un yüksek kesimlerinde yetişen ve "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleler, doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Kentte 1800 rakımdaki Çizmeburun Vadisi nde açan ters laleler, doğayı renklendirdi.

Baharda doğayı süsleyen laleleri görmek için bir kilometrelik patika yolu aşarak bölgeye ulaşan doğaseverler, ters lale yi kayıt altına aldı.

Doğaseverler, yaklaşık 3 hafta ömrü olan ters lalelerin koparılmaması istedi.

Doğaseverlerden Ceylan Güngör, gazetecilere, yaklaşık 20 günlük ömrü olan ters laleleri görmek için geldiklerini belirterek, "Bu yorgunluğa değdi çünkü çok güzel bir görüntü. Çok güzel fotoğraflar aldık" dedi.

Hasret Erim de Muş Ovası ile bütünleşen ters lalelerin kartpostallık görüntüler oluşturduğunu dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.